24 Nisan 2024 Çarşamba

Dr. Tansu KÜÇÜKÖNCÜ (*) - Sırbistan vatandaşı MHP Mersin milletvekili SAHTE diplomalı Levent Uysal Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde SAHTE diploma satıyor

2020'den beri Sırbistan vatandaşı olan ve ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) oturma izni olan SAHTE diplomalı Levent Uysal, Mayıs 2023 seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin milletvekili seçildi. Süper milliyetçi rol modeli !

Levent Uysal'ın Vakıfbank adına sahte belge (teminat mektubu) düzenleyerek İsviçre'de IntaCapital'den 45 milyon euro kredi çekmeye çalıştığı ortaya çıktı.  Vakıfbank, 29 Temmuz 2022'de ve 29 Mart 2023'te IntaCapital'e teminat mektubunun sahte belge olduğunu yazdı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) sahibi Levent Uysal. Üniversite sitesinde eşi Ece Uysal tarafından kurulduğu yazıyor. 2016'da tamtakır kuruldu. 2017'de YÖK denklik verdi, sattığı SAHTE diplomalar, Türkiye'de geçerli.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nin küçük ortağı ve Genel Sekreteri olan Serdal Gündüz, ifadesinde diyor ki : “600'ü aşkın kişiye (Kooperatif Şirketler Mukayyidi Çelebi Ilık, polis, cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın koruması Şerif Avcil, kardeşi Şahin Avcil, yengesi Melek Avcil, asker, yarbay, devlet memuru ve çeşitli mesleklerden) SAHTE diploma verdik”

SAHTE diploma, parasını öder ödemez hemen veriliyor. SAHTE diploma satın alan, öğrenci olarak kaydediliyor ve sahte not girişleri yapılıyor.

SAHTE diploma satan mütevelli heyeti başkanı Kemal Dürüst, aynı zamanda eski bakan.

SAHTE diploma satan Meray Dürüst (Kemal Dürüst'in eşi), bir bakanlıkta müdür.

KKTC’de YÖK’e denk, 1 başkanı ve 6 üyesi olan Yükseköğretim Denetleme Planlama Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) var.

SAHTE diploma satışını kolaylaştırmak için rüşvet almakla suçlanan YÖDAK üyeleri :  YÖDAK bşk Turgay Avcı. Turgay Avcı, aynı zamanda eski başbakan yrd, dışişleri eski bakanı, eski milletvekili, ve DAÜ eski rektör yrd. YÖDAK bşk yrd Mehmet Hasgüler.

Turgay Avcı’nın Lübnan Beirut American University Electrical and Electronics Engineering (elektrik ve elektronik mühendisliği) lisans diploması (1985) SAHTE olduğu ve KKTC’de geçerli sayılmıyor, Ayrıca Turgay Avcı’nın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) aldğını söylediği işletme yüksek lisans diploması için yazması gereken yüksek lisans tezi de DAÜ kayıtlarında ve kütüphanesinde gözükmüyo.

Mehmet Hasgüler, Turgay Avcı’nın SAHTE lisans diplomasının baş takipçisi. YÖDAK bşk yrd Mehmet Hasgüler ve heyet, Lübnan’a Beirut American University’ye bizzat gidiyor ve yüzyüze görüşerek Turgay Avcı’nın lisans diplomasının belgelerini ve not dökümünü görmek istiyor.

Akademiik dünyanın dibi Türkiye üniversiteleri klasiği : Türkiye'de böyle satılan binlerce diploma var ! Türkiye'de kararma korkunç ! Ve bunları normal bulma : akla zarar ! “Turgay Avcı’nın lisans diploması SAHTE'dir” diye rapor hazırlayan Mehmet Hasgüler ve diğer 3 YÖDAK üyesi gibileri Türkiye'de YÖK üyesi, rektör, dekan, enstitü müdürü, bölüm başkanı yapmazlar, üniversitelerde barındırmazlar, Türkiye'de yaşatmazlar. Türkiye üniversite sistemi bunun üzerine kurulu ; çomak sokturmazlar, on yıllardır tıkır tıkır işleyen yağmalama düzemini bozdurmazlar ve ördükleri koruma duvarlarından bir tek tuğla sökülürse yıkılacağını ve altında kalacaklarını bilirler.

 

(*) Dr Tansu KÜÇÜKÖNCÜ : ODTÜlü. 2001 başından beri “elverişli eko sisteme yerleşen bakteri kolonisi benzeri hızla çoğalan zehirli sarmaşık gibi ülkemiz üniversitelerini kuşatarak boğan, çürüten, kokutan, ve çökerten” ve “danışmanından rektörüne ve YÖK'üne kadar, doktora diploması satmayı en doğal hakları olarak gören” “akademik sahtekarlık gelenekçileri”ne karşı insan hakları mücadelesi vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder